Heeft u een bouwkundige keuring nodig?

Bouwkundige Keuring

Wanneer u van plan bent om een nieuw huis te kopen of uw huidige woning te verkopen dan wilt u niet voor onaangename verassingen komen te staan. U kunt dit voorkomen door een professioneel bouwkundig adviesbureau in te schakelen. Zij stellen een gedetailleerd en begrijpelijk rapport op met daarin de bouwkundige staat van de woning.

  • Direct inzicht in de conditie van de woning
  • Een extra middel tijdens onderhandelingen
  • Professioneel objectief rapport
  • Bruikbaar voor het verkrijgen van de NHG
  • Bouwkeuringen ten behoeve van de Nationale Hypotheek Garantie zijn fiscaal aftrekbaar

Tarieven adviseurs vergelijken

Soorten bouwkundige keuringen

Ons dienstenpakket is zeer uitgebreid en bevat naast de standaard uitgebreide aankoopkeuring of verkoopkeuring ook diverse andere soorten bouwkundige keuringen zoals een opleveringskeuring, bouwgebrekenonderzoek, vochtprobleem inspectie, gevel/ spouwinspectie en een rapportage bij juridische geschillen. Ook zijn er gekwalificeerde adviseurs bij ons aangesloten om voor uw school, VvE, kerk, kantoor of appartementencomplex een meerjarig onderhoudsplan c.q. onderhoudsplanning op te stellen. De bouwkundige adviseurs welke bij ons zijn aangesloten dienen in het bezit te zijn van de benodigde certificeringen, hebben minimaal 3 jaar werkervaring in het werk waarvoor wij hen voordragen en zijn bekend met de plaatselijke omstandigheden. Daardoor bent u met een bouwkundig advies van een bij BOENTA.nl aangesloten bouwkundig adviesbureau verzekerd van een kwalitatief goede expertise en zijn de kosten marktconform.

Al onze type bouwkeuringen op een rijtje (klik op de betreffende dienst voor uitgebreide informatie)

Bouwkundig advies

Bij de koop en verkoop van een woning is veel geld gemoeid, het is daarom belangrijk dat er geen onduidelijkheden bestaan over de staat waarin het pand verkeert. Een bouwkundig adviseur is in staat om gebreken te constateren die in eerste instantie niet opvallen, zoals houtworm en lekkages. Na de inspectie ontvangt u een objectief bouwtechnisch rapport met alle bevindingen van de bouwkundig adviseur. Dit rapport kunt u gebruiken tijdens de onderhandelingen van de aan- of verkoop van uw woning en voorkomt dat potentiële kopers ver onder de vraagprijs bieden vanwege geconstateerde bouwkundige gebreken.

Het opstellen van een bouwtechnisch rapport

Op BOENTA.nl kunt u per type rapport verschillende bouwkundig adviseurs met elkaar vergelijken en een opdracht plaatsen bij de adviseur die u het meest aanspreekt. Na het plaatsen van de opdracht neemt de adviseur contact met u op om een afspraak in te plannen bij de woning in kwestie.

U heeft de gelegenheid om met de adviseur mee te lopen op de afgesproken datum, u kunt op dat moment punten aangeven waar de adviseur extra op moet letten. Ook wanneer u vragen heeft tijdens de inspectie dan kunt u deze gerust stellen.

Na de inspectie stelt de adviseur een uitgebreid bouwtechnisch rapport op met alle bevindingen, bijbehorende foto's, advies voor eventuele maatregelen en de daaraan verbonden geschatte kosten. Vervolgens ontvangt u van ons een e-mail met daarin een betaallink. Nadat de betaling succesvol door ons is ontvangen is de rapportage beschikbaar in uw account op BOENTA.nl.

NHG bijlage en andere uitbreidingen

U kunt op BOENTA.nl uw bouwtechnische keuring uitbreiden met verschillende extra bijlages of diensten. Zo is het mogelijk om gebruik te maken van een spoedkeuring. Wij zullen dan binnen 24 uur contact met u opnemen om u zo snel mogelijk te voorzien van het bouwtechnisch rapport. Tevens is het mogelijk om uw bouwtechnische keuring te laten uitbreiden met een NHG bijlage die voldoet aan alle NHG voorwaarden voor wanneer u een hypotheek afsluit met Nationale Hypotheek Garantie.

Heeft u nog vragen met betrekking tot bouwtechnische keuringen? Of wilt u persoonlijk advies van een professioneel bouwkundig adviesbureau? Neem dan gerust contact met ons op info@boenta.nl of bel tijdens kantooruren naar 0475-573064.