Bouwkundige rapportage bij geschillen

Heeft u behoefte aan een onafhankelijke rapportage bij geschillen? Een dergelijke rapportage maken wij bij BOENTA.nl graag voor u. Bij een geschil of meningsverschil met uw klusbedrijf of aannemer kan een onafhankelijke rapportage erg handig zijn. Ook wanneer u bij aanvang van bouwkundige werkzaamheden een rapport opgesteld wilt hebben om juridische conflicten te voorkomen, staan wij voor u klaar.

Tarieven adviseurs vergelijken

Bouwkundig rapport opstellen

Als u een meningsverschil hebt met het klusbedrijf die bij u werkzaamheden heeft uitgevoerd of als u een geschil heeft met de aannemer die u in de arm hebt genomen dan kan een onafhankelijke rapportage u helpen om tot een overeenstemming te komen. De rapportage kan bijvoorbeeld gaan over achterstallige werkzaamheden, over afspraken die niet zijn nagekomen of als u vindt dat u niet de kwaliteit geleverd is die u op voorhand is beloofd. Een onafhankelijk rapport laten opstellen is ook mogelijk voorafgaande aan de te ondernemen werkzaamheden, om juridische conflicten na afloop te voorkomen. Dit wordt dikwijls gedaan bij werkzaamheden rondom woningen waarbij bewoners bang zijn hierdoor schade op te lopen.

Rechtsbijstandverzekering

Indien u een rechtsbijstandverzekering hebt dan kunt u bij een bouwkundig geschil dikwijls aanspraak maken op uw rechtsbijstandverzekering. Bij de meeste verzekeringsmaatschappijen is het mogelijk om zelf een bouwkundig adviseur aan te wijzen.

Omdat niet ieder onafhankelijk rapport kan leiden tot een oplossing kunt u onze adviseurs ook oproepen als getuigendeskundige in een rechtszaak. Met een onafhankelijk opgesteld rapport staat u juridisch sterker.

Onafhankelijk advies

Om belangenverstrengeling te voorkomen is het aan te raden om een onafhankelijke bouwinspecteur aan te wijzen. De bouwkundige adviseurs die bij ons zijn ingeschreven kunnen niet alleen een expertiserapport voor u opstellen, maar zijn ook in staat deze te verantwoorden bij de rechtbank of bij de raad van arbitrage. Bij BOENTA.nl kunt u zelf onafhankelijke deskundigen vergelijken die inzetbaar zijn bij ieder type bouwgeschil.