Op zoek naar een energielabel voor woningen?

Bouwkundige Keuring

Wanneer u van plan bent om een nieuwe woning te kopen, dan is het belangrijk dat u weet wat het energielabel van de woning is. Daar heeft u als nieuwe bewoner recht op. U wilt namelijk niet wanneer u al in de woning bent getrokken voor vervelende verrassingen komen te staan. Daarom kunt u iemand inschakelen, die dit voor u kan bekijken. U krijgt dan een gedetailleerd rapport met het energielabel van de woning.

  • Gunstig voor de uiteindelijke verkoop- of verhuurprijs
  • Groen energielabel kan de verkoop van uw huis versnellen
  • Deskundig persoonlijk advies

Tarieven adviseurs vergelijken

Welke energielabels zijn er?

Bij de energielabels wordt er met de klassen A tot en met G gewerkt. A is groen van kleur en geeft aan dat de woning/het gebouw zeer zuinig is. G heeft een rode kleur en geeft aan dat de woning of het gebouw zeer onzuinig is. Als een woning energiezuinig is, dan heeft het een goede isolatie, maar ook dubbelglas, energiezuinige verwarming en is de woning voorzien van zonnepanelen.

Bij de energielabels kunt u denken aan de navolgende diensten (klik op de betreffende dienst voor uitgebreide informatie)

Waarom een energielabel?

Een energielabel bij woningen en gebouwen geeft aan hoe energiezuinig een woning is. Het energielabel vermeldt ook welke energiebesparende maatregelen er nodig zijn. Het energielabel is verplicht bij de verkoop, de oplevering of het verhuren van woningen en gebouwen. Een energiezuinige woning wil zeggen een lagere energierekening, maar ook meer wooncomfort en ook nog eens minder CO2 uitstoot. Het is dan ook beter voor het milieu.

Huis verkopen en energielabel

Wanneer u uw huidige woning wilt verkopen, gaat u een definitief energielabel aanvragen. Op het moment dat u de woning gaat verkopen, moet u de nieuwe koper kunnen laten zien welk energielabel uw woning heeft. Als dat niet wordt gedaan dan kunt u een boete krijgen.

Huis laten beoordelen

Als u een huis op het oog heeft, dan is het goed om te bekijken wat voor energielabel de woning heeft. Neemt u daarom op tijd contact op, zodat u weet waar dat u aan toe bent. Aan de hand van het energielabel kunt u ook vaststellen of dat u de woning wel of niet wenst. Sommige mensen zijn echt op zoek naar een energiezuinige woning. Wanneer u een huis gaat bezichtigen kunt u ook naar het energielabel van de woning vragen. Vaak kunt u ook maatregelen nemen, zodat de woning energiezuiniger wordt. Maar veel mensen willen dan eerst weten welke maatregelen dat zijn en wat de kosten zijn. Hiervoor kunt u gebruik maken van de diensten van een bij BOENTA.nl aangesloten adviseur.