Hulp bij een gevalideerde taxatie

Met een gevalideerd taxatierapport weet u precies wat de waarde van uw woning is, wat de waarde is van het huis dat u wellicht beoogt te kopen of welke waarde een verbouwing aan uw huis geeft. Een gevalideerde taxatie moet aan strenge kwaliteitseisen voldoen van verschillende organisaties, zoals de NHG, de NWWI, de TVI of de Taxateurs Unie.

Tarieven adviseurs vergelijken

Taxatierapport en NHG

Het valideren van een taxatierapport wil zeggen dat een taxateur en het door deze persoon opgestelde taxatierapport voldoet aan de strenge kwaliteitseisen die worden geformeerd door brancheorganisaties, de hypotheekverstrekker en de Nationale Hypotheek Garantie. De NHG is een garantie dat u een verantwoorde en betaalbare hypotheek heeft. Een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie beperkt uw financiële risico’s betreffende uw koopwoning.

Gevalideerd rapport

Tegenwoordig eisen de meeste geldverstrekkers dat u een deskundige taxatie laat verrichten voordat zij u een hypotheek verstrekken. Eén van de instellingen die meewerkt aan het taxatierapport is het NWWI. Wanneer uw hypotheekverstrekker wil dat het taxatierapport voldoet aan de eisen van deze instelling dan zal het rapport gevalideerd moeten worden door het NWWI. Daarnaast kunnen ook de instanties TVI of de Taxateurs Unie worden ingezet. Wanneer het taxatierapport door één van hen wordt goedgekeurd, dan kunt u ook rekenen op de acceptatie van de NHG en uw hypotheekverstrekker.

Taxatierapport opstellen

Een gevalideerd taxatierapport kan nodig zijn wanneer u een woning wilt kopen of verkopen of wanneer u een verbouwing in de planning hebt staan. Met dit rapport kunt u een garantie krijgen dat de Stichting Waarborgfonds Eigen Woningen garant staat voor uw woning. De taxatierapporten moeten aan strenge kwaliteitseisen voldoen. Neem hiervoor daarom altijd een onafhankelijke en deskundige taxateur in de arm. Een bij BOENTA.nl aangesloten taxatiespecialist kan u helpen bij het opstellen van een gevalideerd taxatierapport.