Krijg de staat van uw woning goed in kaart met een meeloopkeuring

Voordat u een huis koopt is het belangrijk om de bouwkundige staat van de woning in kaart te brengen. Om een bouwkundige inspectie uit te laten voeren kiest u voor een meeloopkeuring. Wilt u graag weten hoe dit in zijn werk gaat? Lees dan verder op deze pagina.

Tarieven adviseurs vergelijken

Snelle en nauwkeurige meeloopkeuring

Het kopen van een huis is geen overhaaste beslissing. Naast het financiële plaatje dient u ook te kijken naar de bouwkundige staat van de woning. Een goed onderhouden buitenkant betekent immers niet meteen dat het binnenste gedeelte ook in orde is. Zowel een appartement als gewoon huis komen in aanmerking voor een meeloopkeuring. Bij een appartement komt alleen uw ruimte aan de orde, en niet de rest van de flat.

Het is wellicht verstandig dat u voor de meeloopkeuring het huis al even doorloopt. Het zou bijvoorbeeld kunnen dat de inspecteur vraagt naar de metingen van uw huis. Spreek vervolgens de datum af voor de meeloopkeuring en informeer uw makelaar of verkoper over de gang van zaken.

Onderzoek van de bouwkundig ingenieur

Wij leveren een snelle en nauwkeurige meeloopkeuring tegen gunstige tarieven. U krijgt tijdens de bezichtiging van de woning een onafhankelijk advies van onze bouwkundig inspecteur. Hij loopt met u mee, en onderzoekt diverse onderdelen van boven tot onder in het huis. Denk onder andere aan de vloer, het dak, het sanitair, de keuken, de garage en elektrische installaties. Maar de inspecteur kijkt verder dan alleen de vaste onderdelen van het huis. Hij of zij onderzoekt ook of er sprake is van asbest gevaar en ongedierte.

Mondelinge toelichting

Vervolgens levert onze bouwkundig inspecteur op heldere wijze mondelinge toelichting op de bouwkundige onderdelen van het huis. Zo krijgt u een goed overzicht van alle eventuele tekortkomingen, gebreken en achterstallig onderhoud. De meeloopkeuring wordt niet vastgelegd in een rapport. Wel beantwoordt onze bouwkundig inspecteur graag al uw vragen rondom het huis en de meeloopkeuring. Als alles in orde is, kunt u met een gerust hart een bod doen op uw droomhuis.