De 3-jarige update MJOP-MJOB geeft u meer inzicht

Tot het MJOP behoren gemeenschappelijke zaken van de Vereniging van Eigenaars (VvE). Denk bijvoorbeeld aan het trappenhuis of de kozijnen. De MJOB, de meerjarenonderhoudsbegroting, regelt de financiën. Het MJOP-MJOB is geactualiseerd. Wilt u weten wat de actualisatie van de MJOP voor u betekent? Lees dan verder op deze pagina.

Tarieven adviseurs vergelijken

Wanneer MJOP-actualisatie

MJOP staat voor meerjarenonderhoudsplanning. In het MJOP rapport staat wanneer onderhoud plaats moet vinden, en welke kosten daarbij gemaakt worden. Bouwdelen kunnen door diverse oorzaken een kortere of langere levensduur hebben waardoor een MJOP geïndexeerd moet worden qua kosten en planning. De veranderingen in de MJOP zijn te wijten aan diverse oorzaken, zoals weersinvloeden, detaillering en materiaalgebruik. Dankzij het MJOP weet u hoeveel geld er nodig is voor het onderhoud van uw pand.

MJOP inspectie

Op basis van uw huidige meerjarenonderhoudsplanning (MJOP) voert een Bouwkundige bij u op locatie een MJOP actualisatie-inspectie uit. Het is verstandig om voor uw MJOP een deskundig iemand in te huren. Vraag verschillende begrotingen aan en kies voor het aanbod dat u het beste ligt. Hij inventariseert, beoordeelt de uitgevoerde werkzaamheden en de bouwkundige taken die nog in uitvoering worden genomen.

MJOP actualiseren

Daarnaast screent de bouwkundige de huidige MJOP, en geeft hij zijn bevindingen weer. U krijgt na de inspectie te horen of het geplande onderhoud per direct echt noodzakelijk is, of op termijn uitgevoerd kan worden. Een actualisatie MJOP geeft u inzicht waar u op dat moment financieel staat, en of u wellicht uw reserves moet aanpassen. Ook wanneer u al een meerjarenonderhoudsplanning (MJOP) door een ander bedrijf laten hebt laten maken kunt u een actualisatie meerjarenonderhoudsplanning (MJOP) aanvragen. Een bestaande MJOP actualiseren is dus mogelijk.

Voordelen actualisatie MJOP

De actualisatie van de MJOP geeft u diverse voordelen. Heeft geeft bijvoorbeeld een andere kijk op de huidige MJOP. Ook geeft het u inzicht of duurder onderhoud ingepland kan worden en of jaarlijkse reserveringskosten wel of niet verhoogd moeten worden. Soms kunnen ze zelfs worden verlaagd. Zowel het bestuur als de leden verkrijgen dankzij de actualisatie van de MJOP meer inzicht. Voor meer voordelen en het beantwoorden van vragen kunt u uiteraard altijd bij ons terecht.