Wat is een NEN 2580 meetcertificaat?

De NEN 2580 is een norm die in Nederland wordt gehanteerd voor het bepalen van vloeroppervlakten en inhouden van gebouwen. De NEN 2580 bevat afspraken en bepalingsmethoden die als doel hebben de oppervlaktebepaling eenduidig te maken, zodat er geen verwarring over kan ontstaan. U heeft alle metingen van het gebouw in één document. Wilt u uw woning, winkel of kantoor professioneel laten opmeten? Wij zorgen ervoor dat u een nauwkeurig en overzichtelijk meetrapport ontvangt waarin u alle informatie kunt terugvinden.

Tarieven adviseurs vergelijken

Het belang van inmeten

Het is belangrijk om de juiste oppervlakte van een gebouw te weten, omdat u als huurder of verhuurder dan inzicht krijgt in het werkelijke aantal vierkante meters. Dat heeft om verschillende redenen voordelen. Een NEN 2580 kan zekerheid bieden bij de volgende situaties:

  • het vaststellen van de huurprijs;
  • het berekenen van huurprijsherzieningen;
  • taxaties;
  • en het toedelen van gemeenschappelijke ruimten en servicekosten.

Hoe wordt de NEN 2580 toegepast?

Het opmeten van een ruimte volgens de NEN 2580 norm bestaat uit verschillende stappen. We sturen iemand bij u langs om uw winkel, kantoor of woning op te laten meten. Als er geen plattegrondtekeningen beschikbaar zijn, maken we zelf een tekening van de ruimte. Alle metingen en informatie wordt verwerkt in een meetrapport. Dit rapport ontvangt u als alle metingen zijn gedaan en verwerkt. In het meetrapport kunt u alle informatie op een overzichtelijke wijze terugvinden.

Hoe ziet het meetrapport eruit?

In het meetrapport wordt allereerst uitleg gegeven over de gebruikte terminologie. Per bouwlaag vindt u een overzichtelijke meetstaat van de ruimte, zodat u een duidelijk zicht hebt op de oppervlakte. Daarnaast vindt u bouwkundige plattegrondtekeningen en wordt er een toedeling gegeven van de gemeenschappelijke ruimten. Wij werken zeer deskundig en leveren een meetrapport dat overzichtelijk en helder is. Bovendien werken we 100% onafhankelijk.