Wat houdt een NHG keuring in?

De afkorting NHG staat voor Nationale Hypotheek Garantie. Een NHG keuring heeft een beknopt overzicht van de staat van de woning. Er staat onder andere informatie in over daken, vloeren, gevels en kozijnen. De keuring geeft een helder overzicht van de belangrijkste bouwkundige onderdelen van het huis. Keuken, badkamer, toilet, technische installaties en algemene afwerkingen van de ruimtes en het huis worden niet in het rapport behandeld. Wilt u een NHG keuring uit laten voeren door professionals? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij nemen de staat van het huis op en rapporteren de informatie in een overzichtelijk bouwkundig rapport.

Tarieven adviseurs vergelijken

Waarom een NHG keuring?

Een NHG keuring kan nodig zijn om een hypotheek met een Nationale Hypotheek Garantie te krijgen. Het is aan te raden om bij de koop of verkoop van een woning een keuring uit te laten voeren. U krijgt een duidelijk beeld van de staat van de woning. Gebreken die u op het eerste gezicht niet ziet, kunnen aan het licht komen. Denk bijvoorbeeld aan lekkages, houtrot en houtworm. Het kopen van een huis is op zich al een hele uitgave. Het is erg vervelend als er dan ook nog eens allerlei gebreken worden ontdekt die voor nog meer kosten zorgen. Met een NHG keuring weet u vooraf waar u aan toe bent en wat u kunt verwachten aan uitgaven.

Bouwkundige rapportage met NHG bijlage

Als u een volledig en goed leesbaar rapport wilt hebben, adviseren wij om voor een bouwkundige rapportage met een NHG bijlage te kiezen. Bij deze keuring wordt de woning optimaal geïnspecteerd en krijgt u een volledig rapport waarin de NHG keuring apart is opgenomen voor uw financiering. Een bijkomend voordeel is dat de kosten voor de bouwkundige keuring aftrekbaar zijn als het rapport is opgesteld voor het afsluiten van de hypotheek of voor het kopen of verbouwen van de woning.