Opleveringskeuring (nieuwbouw / verbouw)

Is de aannemer klaar met uw nieuwe of gerenoveerde woning en vraagt u zich af of u uw woning al kunt betrekken? Dan adviseren wij u om een uitgebreide opleveringskeuring uit te laten voeren. Bij het uitvoeren van een opleveringskeuring wordt de woning samen met u en de aannemer gecontroleerd. Dit kan tijdens de voorschouw, maar ook tijdens de eindoplevering van de woning of in beide situaties. Worden er tekortkomingen ontdekt bij de opleveringskeuring van de woning, dan worden deze middels een proces-verbaal van oplevering genoteerd.

Tarieven adviseurs vergelijken

Wat wordt er gecontroleerd bij de opleveringskeuring?

Een opleveringskeuring is een uitgebreide keuring waarbij uw woning wordt gecontroleerd op onder andere de volgende zaken:

  • Eventuele gebreken aan de woning of bouwkundige tekortkomingen.
  • Eventuele beschadigingen aan de woning.
  • De algemene kwaliteit van de woning en het uitgevoerde werk door de aannemer.

Daarnaast wordt er gecontroleerd of er gebouwd is zoals overeengekomen in het bouwcontract, wat er mogelijk nog niet uitgevoerd is en in de toekomst nog moet worden gedaan en of de woning aan de gestelde eisen in het bouwbesluit voldoet.

Het uitbesteden van uw opleveringskeuring

Veel mensen voeren de opleveringskeuring van hun nieuwe of gerenoveerde woning zelf uit, maar dit wordt zeker niet aangeraden. Doet u de oplevering van de woning namelijk zelf en ziet u dingen over het hoofd bij de opleveringskeuring, dan kunt u hier als koper mogelijk problemen mee krijgen. Punten die na de opleveringskeuring nog worden ontdekt door de koper van de woning worden door de opdrachtgever/aannemer namelijk vaak niet meer erkend, waardoor u in de problemen komt.

Wilt u zeker weten dat uw oplevering goed verloopt en dat u later niet met de vervelende gevolgen van een onvolledige controle zit, dan kunt u uw opleveringskeuring laten uitvoeren door een gespecialiseerde bouwkundige van BOENTA.nl. Laat u de keuring uitvoeren door een bouwkundige, dan wordt de opleveringskeuring altijd op de beste manier uitgevoerd en weet u zeker dat u een instapklare woning zonder enige tekortkomingen betrekt.