Taxatie aanvragen

Bouwkundige Keuring

Het moment waarop u de taxatie aanvraagt, hangt samen met de ontbindende voorwaarde van de financiering. Wanneer de taxatie uitwijst dat de woning niet zoveel waard is als wat u ervoor betaalt, dan krijgt u geen volledige financiering van de woning. Daarom is een taxatie zinvol, zodat u ook weet waar dat u aan toe bent. Meestal wordt de taxatie voor de hypotheek pas aangevraagd wanneer de koop door kan gaan. Op dat moment zijn er bij een bouwkundige keuring geen problemen vastgesteld. Mochten er wel bouwkundige problemen zijn, die ontdekt zijn, dan heeft u de kosten voor de taxatie nu uitgespaard.

  • Een snelle en goedkope taxatie
  • Gecertificeerde taxateurs bekend met de omgeving van de woning
  • Taxatierapporten geaccepteerd door alle financiële instellingen en NHG

Tarieven adviseurs vergelijken

Taxaties

De navolgende taxaties zijn mogelijk (klik op de betreffende dienst voor uitgebreide informatie)

Inhoud taxatierapport

In een taxatierapport vindt u onder andere:
  • De staat van onderhoud van de betreffende woning;
  • De inhoud en de oppervlakte van het pand;
  • De kadastrale gegevens (eigendomsakte);
  • Milieuaspecten (bodemverontreiniging);
  • Bijzonderheden aan de woning, te denken aan de ligging en de omgeving;
  • Bestemmingsplan.
Er zijn ook foto’s toegevoegd, zodat u een duidelijk beeld krijgt van de woning en de taxatiewaarde.

Belang taxatie

Een taxatie is voor iedere nieuwe eigenaar van belang. Hierdoor weet u wat de woning waard is. Het is moeilijk om zelf een schatting te maken, want in sommige gemeenten zijn de huizen nou eenmaal duurder of goedkoper. Daarom is een taxatierapport belangrijk om duidelijkheid te geven. Ook wanneer u een woning gaat verkopen, kunt u de woning laten taxeren, zodat u de waarde van de woning kent. Wilt u snel verkopen? Dan kunt u een lager bedrag vragen. U kunt daarbij wel het taxatierapport overhandigen en laten zien wat de marktwaarde is van de woning. Mensen die tijdelijk met twee woningen zitten, willen graag sneller verkopen en dan is een lagere vraagprijs vaak wel aan de orde.

Taxatie bespreken

Als u binnenkort uw huis wilt verkopen of u gaat een huis kopen, dan kan een taxatie noodzakelijk zijn. Als u daar vragen over heeft, neem dan gerust contact met ons op. Wij staan voor u klaar om u verder te helpen.