Vraag op tijd een vervolg opleveringskeuring aan

U heeft een nieuw huis gekocht en u laat herstelwerkzaamheden uitvoeren naar aanleiding van een opleveringskeuring. U twijfelt aan de werkzaamheden van de aannemer of u vermoedt dat hij verzaakt bepaalde gebreken te herstellen. Het is in dat geval verstandig om op tijd een vervolg opleveringskeuring op te laten stellen. U kunt daarmee voorkomen dat de problemen uitmonden in een bouwconflict waar veel tijd en geld door verloren kan gaan.

Tarieven adviseurs vergelijken

Wat is een vervolg opleveringskeuring?

Als u een woning heeft gekocht en u wilt weten of de woning klaar is om te betrekken, kunt u een opleveringskeuring laten uitvoeren. Hierin worden alle gebreken van de woning uiteengezet, zodat u herstelwerkzaamheden kunt laten uitvoeren. Als alle opleveringsgebreken zijn gecontroleerd, zet u de tweede handtekening voor akkoord. Daarmee geeft u juridisch aan dat u akkoord bent met de uitgevoerde herstelwerkzaamheden. Als u binnen de onderhoudstermijn (normaliter 3 of 6 maanden) twijfelt over de uitgevoerde herstelwerkzaamheden van de bouwer, kunt u een vervolg opleveringskeuring laten uitvoeren door één van onze bouwkundigen.

Werkwijze van een vervolg opleveringskeuring

De bouwkundige komt bij u langs en loopt samen met u het huis door. Hij neemt de schade op en u heeft de gelegenheid om zaken toe te lichten of om vragen te stellen. Alle bevindingen worden gedocumenteerd in een rapport. In het rapport vindt u een duidelijk overzicht van de staat van de woning en de herstelwerkzaamheden die nodig zijn om de woning te betrekken.

Voordelen van een vervolg opleveringskeuring

Als u een geschil heeft met de aannemer, staat u juridisch sterker als u een vervolg opleveringskeuring uit laat voeren. U kunt bij de notaris aantonen dat bepaalde werkzaamheden inderdaad niet zijn uitgevoerd. De keuring wordt uitgevoerd door een onafhankelijke bouwkundige, waardoor u zeker weet wat de staat van de woning is en of de aannemer zijn werk op de juiste manier heeft uitgevoerd.