Voorschouw opleveringskeuring

Bent u van plan een nieuwbouwhuis te kopen of bent u bezig met het kopen van een nieuwbouwhuis? Wilt u weten of de woning bewoonbaar is voordat u intrekt in het huis? Dan is het verstandig om een voorschouw opleveringskeuring uit te laten voeren. De voorinspectie van een nieuwbouwhuis is een eerste stap naar de oplevering en juridische sleuteloverdracht van uw nieuwbouwhuis. Eventuele gebreken komen aan het licht en kunnen op tijd worden aangepakt. Zo komt u niet voor vervelende verrassingen te staan als u het huis betrekt. U kunt dan met een gerust hart uw nieuwe huis betrekken en dat is altijd fijn tijdens de drukke periode van verbouwen en verhuizen.

Tarieven adviseurs vergelijken

Wat gebeurt er tijdens een opleveringskeuring?

Tijdens de voorschouw loopt een bouwkundige met u door de woning en keurt het huis op gebreken en bouwfouten. Daarnaast wordt het meer- en minderwerk dat u heeft gekozen gecontroleerd en beoordeeld. Eventuele gebreken en fouten kunnen dan aan het licht komen. Het is verstandig om tijdens de voorschouw zo veel mogelijk punten aan te geven. Zo weet u zeker dat alle onderdelen zijn gecontroleerd en worden weergegeven in het rapport. Na de voorschouw krijgt u een rapport toegestuurd waarin alle bevindingen zijn verwerkt. U kunt de bevindingen uit het rapport doornemen met de aannemer en werk maken van eventuele gebreken en fouten.

De herstelwerkzaamheden

De herstelwerkzaamheden worden over het algemeen uitgevoerd door de bouwer in de periode tussen de voorschouw en de oplevering. Het is erg fijn als zo veel mogelijk gebreken die in de voorschouw zijn ontdekt in deze periode kunnen worden opgelost. Het kan een heleboel stress, onderbrekingen van andere werkzaamheden en conflicten schelen tijdens de oplevering als er duidelijkheid is over de staat van de woning. De problemen kunnen dan op tijd worden aangepakt, zodat er geen of weinig vertraging ontstaat in de planning. Tijdens de oplevering kunnen onze bouwkundige adviseurs u ook bijstaan en voorzien van een opleveringskeuring.